رویدادهای اندیشکدهنشست علمیهمه رویدادها

گردشگری هوشمند

به نام خدا

اولین نشست هم فکری گردشگری هوشمند، در ۱۷ آبان ۱۴۰۱ با پیشنهاد کانون توسعه گردشگری هوشمند و به میزبانی اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق علیه السلام تهران برگزار شد.

گردشگری هوشمند

این نشست با حضور  برخی اساتید دانشگاه، نخبگان و فعالین حوزه گردشگری برگزار و در آن نقطه نظرات و مباحث حوزه گردشگری هوشمند مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه دبیر نشست، آقای دکتر احسان آقاجانی، مدیر کانون توسعه گردشگری هوشمند، گزارشی کوتاه از فعالیت ها و عمر یکساله تاسیس کانون توسعه گردشگری هوشمند در زمینه های ترجمه و چاپ کتبی تخصصی و مقالات متعدد در حوزه گردشگری هوشمند، همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در بخش آموزش و برگزاری وبینار های تخصصی گردشگری هوشمند و همچنین حضور در رویداد هم افزایی مدیریت ایران ۱۴۰۱ و  همچنین اولین نشست تخصصی گردشگری مقاومت قم پرداخت.

گردشگری هوشمند

ایشان به همکاری با دانشگاههای معتبر کشور در برگزاری نشست‌ های علمی، تخصصی گردشگری هوشمند و چشم انداز فعالیت‌ های مجموعه کانون توسعه گردشگری هوشمند اشاره نمود و افزود؛

گردشگری هوشمند که در بستر شهر هوشمند محقق میگردد، ملزم به همکاری میان تمام زیر شاخه های گردشگری با فناوری های روز ICT با هدف بهبود خدمات رسانی به گردشگران داخلی و خارجی می باشد.

هوشمند سازی مقاصد گردشگری و خدمات شهری در قالب یک پلتفرم جامع و اثرات آن در جذب و افزایش میزان رضایت گردشگران از دیگر نکاتی بود که مورد اشاره ایشان قرار گرفت.

آقاجانی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر لزوم بررسی های بیشتر در سه بخش علمی تحقیقاتی،  سیاست گذاری های کلان ملی و پروژه های اجرایی گردشگری،  آینده ایی روشن با تحولات بر گرفته از گردشگری هوشمند پیش بینی نمود.

در ادامه نشست، دکتر فرشاد نجفی عضو هیات علمی دانشگاه طی سخنانی بیان کرد؛

وسایل ارتباط جمعی دیجیتالی جامعه جهانی و انسانی را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است و تغییرات عمیقی در آن ایجاد نموده به گونه ای که گردش اطلاعات را به زمان کمتر از ثانیه و بدون محدودیت برای تک تک افراد میسر نموده است. این تغییرات در تمام ارکان زندگی انسان ها در جهان قابل مشاهده است. در زندگی روزمره تصور ادامه سبک زندگی نوین بدون استفاده از ابزار هوشمند غیر ممکن است. این فرآیند در صنعت بسیار عظیم و با اهمیت گردشگری که موجب سلامت روح و جسم انسان می شود به شدت نفوذ کرده و اکنون دیگر هیچ گردشگری نیست که برای انتخاب کوچکترین مقصد خود از چندین سایت قیمت ها و کیفیت بر اساس نظر کاربران مقایسه نکند. این فرآیند باعث ایجاد شفافیتی شده که هم رقابت را برای ارتقا کیفیت افزایش می دهد و هم انتخاب اصلاح را برای گردشگران میسر می-کند. از سوی دیگر هوشمند سازی مقاصد گردشگری در ایران که با تاریخ چند هزار ساله و تمدن و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی توام می باشد لزوم استفاده ابزار هوشمند جهت توضیح و تفسیر مقاصد گردشگری را ضروری ساخته است. توضیح فرهنگ غنی ای که می تواند با ارائه شدن درست به مخاطبان و گردشگران درونی شده و استحکام فرهنگی و اجتماعی را به همراه داشته و در نهایت شاهد توسعه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باشیم.

گردشگری هوشمند

علیرضا علیزاده، از فعالین حوزه گردشگری، با بیان لزوم اهمیت به نخبگان دانشگاهی و نقش کلیدی آنها و حمایت از طرح ها و رویداد های نوین علمي در توسعه و رونق صنعت گردشگری، انتقاداتی جدی از وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به علت عدم توجه تخصصی به حوزه های مختلف گردشگری را بیان نمود.

 دکتر اردکانی ریاست مجمع بین المللی گردشگری ، گردشگری هوشمند را در دو بخش نطری و اجرایی مورد بررسی قرار دادند. و افزود:

حوزه نظری گردشگری هوشمند مستلزم مطالعات تخصصی به صورت پیوسته توسط صاحب نظران این حوزه می باشد و در حوزه اجرایی، لزوم استفاده از نخبگان دانشگاهی را یک امر واجب دانستند و افزودند، اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث گامی مهم در دعوت نخبگان برداشتنه و ضمن تشکر از فعالیت های ایشان، اختصاص دادن بخشی با عنوان گردشگری هوشمند در این اندیشکده را با هدف سیاست گذاری کلان و اجرایی نمودن طرح های هوشمند سازی بخش های مختلف گردشگری، ضروری دانستند.

دکتر شهاب طلایی ریاست اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق علیه السلام، ضمن عرض خوش آمدگویی، هدف از تاسیس اندیشکده را مطالعه تخصصی در حوزه گردشگری با هدف کمک در پیشرفت روز افزون به صنعت گردشگری دانست.

ایشان با تاکید بر هدف گزاری بلند مدت در حوزه گردشگری هوشمند، به نقش مهم و تاثیرگذار گردشگری هوشمند در تمامی ابعاد کارآفرینی، اقتصادی، بین المللی و جامعه‌شناختی اشاره نمودند و بیان کردند که باید به سمت حکمرانی هوشمند در سطح کلان سیاستگذاری حوزه جهانگردی حرکت نمود و ضمن تاکید بر استمرار جلسات تخصصی در این حوزه، اشاره نمودند تمام پتانسیل های اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث را برای به ثمر رساندن و عملیاتی کردن گردشگری هوشمند را در اختیار خواهند گذاشت.

ایشان از آمادگی همکاری و تفاهم با مجموعه های گوناگون گردشگری به صورت پیوسته و تخصصی خبر دادند و آن را لازمه پیشرفت و ترقی هر امر بزرگی دانستند.

گردشگری هوشمند

و در پایان نشست،جناب آقای دکتر همایون،میهمان ویژه نشست، ضمن حمایت ازجوانان نخبه و ایده هایی که موجب پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران، بر حضور و نقش مردم در گردشگری هوشمند را اشاره فرمودند، و افزودند؛ باید نگذارید در فرآیند هوشمند سازی گردشگری، نقش مردم حتی کمرنگ شود.

ایشان، مردم را اصلی ترین محور در کلیه امور کشور دانستند و ضمن آرزوی موفقیت برای یکایک جوانان بر حمایت‌های خود از تمام فعالیت‌های اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث تاکید فرمودند.

گردشگری هوشمند

گردشگری هوشمندگردشگری هوشمندگردشگری هوشمندگردشگری هوشمندگردشگری هوشمندگردشگری هوشمندگردشگری هوشمند

 

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا